У Києві відбудеться Творчий захід для юних художників ArtKids

14 квітня 2018 року в Національному музеї Тараса Шевченка відбудеться 2-й Творчий захід для юних художників ArtKids.


Це урочисте нагородження переможців конкурсу дитячих малюнків на тему «Сюжети з книжок. Герої книжок. Творчість Т.Шевченка», що проводився в рамках Проекту підтримки юних художників ArtKids. Метою проекту є естетичне виховання дітей та молоді; залучення дітей та підлітків до заняття художньою творчістю; розвиток творчого потенціалу підростаючого покоління; виявлення та підтримка талановитих дітей; розвиток у дітей та молоді почуття любові до народних традицій; залучити дітей до бажання читати та цінувати книги.

В конкурсі прийняло участь більше 100 талановитих дітей з усієї України, серед яких діти різного соціального статусу: з багатодітних родин, з обмеженими можливостями та діти із зони АТО. Основний критерій участі - бажання творити та здібності до малювання!

Організаторами заходу виступили громадський діяч, засновниця 1-го блог-журналу LuckyUkraine Тарасенко Олеся та куратор проекту Альона Кириченко. Ведучою заходу стане юний блогер Рудика Єлизавета.

Як зазначила Тарасенко Олеся: «У вільний від основної роботи час я продовжую займатися соціальними проектами, які направлені на підтримку талановитих дітей та молоді. Підтримка талановитої молоді - найкраща інвестиція у майбутнє держави!»

"У сучасному світі діти захоплені планшетами, телефонами. Забувають про книги. Адже так цікаво перевертати кожну сторінку книги. Конкурс спрямований на агітування дітей до читання книг. Так само творчість Шевченка, його неймовірні вірші - кожен зміг пофантазувати в своїх малюнка», - наголосила Альона Кириченко про ідею теми конкурсу.

Членами жюрі в цьому конкурсі стали: Оксана Фурса, Слава Займак, Лідія Селянко, Сергій Луценко, Анастасія Гончаренко, Едуард Межул.

Прямо під час заходу малюнки будуть передані в дарунок Музею Т.Г. Шевченка в м. Єреван (Вірменія).  Під час заходу буде проведена акція зі збору додаткових експонатів до музею.  

Захід проводиться з метою популяризації серед дітей та молоді майбутніх професій, пов’язаних з малюванням, дизайном та видавничою справою. А також захід покликаний налагодити культурні дружні зв’язки між Україною та Вірменією.

На заході будуть присутні відомі громадські діячі, представники органів державної влади, артисти, митці, представники ВНЗ, видавництва та представники ЗМІ.

На святі на учасників та гостей чекає цікаві майстер-класи, виступи, покази етнічних колекцій одягу, профорієнтаційне тестування.

Захід пройде за сприянням Союзу вірмен України.

Партнери: Київський міський центр зайнятості, Парк Київська Русь, Мистецький інститут художнього моделювання та дизайну ім. С. Далі, Самміт-книга, магазин елітного паперу Denken Store, ZABUGOR.COM Luxury Travel Club, L'KAFA CAFE - lounge, караоке-клуб, Молоко від фермера, British Study Centres Ukraine, My Angels dress Одяг для особливих подій, магазин «Творческий переулок», Ресторан За двома зайцями, бренд Синій Льон, Rotary Club Kyiv, дизайнер Ольга Лейбова.

Материалы по теме