Відбулося офіційне відкриття III Міжнародного інтернет-кінофестивалю «Independent Star»

4 листопада 2017 року в кінотеатрі «Кінопанорама» (Київ, Україна) відбулося офіційне відкриття III Міжнародного інтернет-кінофестивалю «Independent Star». Фільмом відкриття цього року був «HUMAN» (приз за кращий документальний фільм на МКФ в Пекіні, приз глядацьких симпатій на МКФ в Ванкувері).


У цьому році в конкурсі беруть участь 160 робіт з більш ніж 63 країн.

Інтернет-кінофестивалі як соціально-культурний феномен є доступним і ефективним інструментом просування прогресивного кіномистецтва, який дозволяє консолідувати творчі зусилля та інтереси людей, що одночасно знаходяться в різних кінцях світу. Можливість залучення широкої аудиторії і любов до кіно стали рушійними факторами по створенню кінофестивалю для його засновника, юриста Олени Яремчук, а каталізатором процесу послужив арешт Олега Сенцова в 2014 році. Тому важливими цілями при проведенні I Міжнародного інтернет-кінофестивалю «Independent Star» стали збір коштів на допомогу родині режисера і привернення уваги міжнародної кіноспівтовариства до проблеми незаконного затримання Олега. Ці ж цілі залишаються в активі проекту і сьогодні.

Фестивальна програма включає кілька конкурсних категорій:

- Кращий фільм (режисер фільму);

- Краща режисура (режисер фільму);

- Найкраща акторська робота (актор / актриса);

- Кращий документальний фільм (режисер);

- Кращий короткометражний фільм (режисер);

- Кращий кліп (виконавець);

- Краща ТВ-програма (автор програми);

- Кращий новинний сюжет (журналіст);

- Кращий соціальний ролик (автор ролика).

Роботи оцінюватиме компетентне журі в складі кінокритика Олександра Гусєва (Україна), продюсера Ігоря Савиченко (Україна), актора і продюсера Франциско Басігнана Равінета (Чилі-Польща), Вікторії Гришко (Нідерланди), Ігор Ганза (Каталонія), Давида Варшадзе, директора Центру грузинського кіно (Грузія), режисера Дон Хи Джуна (Південна Корея), актора Віктора Магілчана (США), директора Білоруського Кіноцентру Юрія Игруша (Білорусія) та інших. Голова журі обирається щороку, і в цьому році це режисер зі Швеції Крістіан Уріто.

3 листопада у позаконкурсній програмі відбулася демонстрація фільму "Процес" режисера Аскольда Курова. Це реальна історія боротьби Олега Сенцова з жорстоким режимом Росії.

Організатором кінофестивалю виступила міжнародна Організація «JCI Олімп», президент Вероніка Попова, Сенатори JCI, кіно-асоціація України в особі Сергія Чинякова, наукові установи, ТВ, медіа ресурси, бізнес, окремі особистості, генеральний спонсор Юридична Консалтингова Група "Яремчук і партнери".

Інтернет-квиток, за яким можна подивитися 160 робіт номінантів цього року можна купити і дивитися в будь-якій точці світу. Також раз на день в Фейсбуці на сторінці кінофестивалю у відкритому доступі публікується одна робота учасників. Усі глядачі, які придбали квиток, можуть голосувати за роботи, їх середній бал буде враховуватися при загальному голосуванні.

Церемонію нагородження планується провести 5 травня в Барселоні.

Додаткова інформація по фестивалю і програмі заходів за посиланням.

Материалы по теме