Чому в пральній машині не крутиться барабан: ТОП поломок

Уявіть собі чергове прання: ви завантажили білизну в машинку, додали пральний засіб і, почувши звичний шум води, що ллється в бак, зібралися зайнятися іншими справами.


Але раптом ви з жахом усвідомили, що пральна машина не крутить барабан. Погодьтеся, вихід з ладу пралки — не найприємніша ситуація, адже білизна тепер не лише брудна, а й мокра, і треба терміново щось вирішувати з нею та зі зламаною технікою. Проте не треба хвилюватися. Ми підкажемо, як здійснити ремонт побутової техніки вдома, якщо виникла подібна ситуація.

Які дії можна першочергово виконати самостійно

Перш ніж звертатися за допомогою до майстра з ремонту пральних машин, необхідно спробувати з’ясувати, у чому полягає причина несправності. Це допоможе зрозуміти, що саме спричинило виникнення проблеми, а також знайти шляхи для її ефективного усунення.

Насамперед причина відмови пральної машинки не обов'язково криється в ній самій. Тому перше, що потрібно зробити, — це переконатися, що ви правильно виставили режим і не перевищили ліміт допустимого завантаження пралки. Для цього відкрийте дверцята, вийміть половину білизни та спробуйте знову запустити прання.

Іноді зупинка роботи пральної машинки може бути пов'язана з додатковим автоматичним доливом води, тому є сенс перевірити, чи не перекритий кран подачі води. Можливо, зараз у вашому будинку проводяться ремонтні роботи, у зв’язку з чим воду відключили працівники водоканалу.

Якщо ж ваші перевірки ні до чого не призвели, і барабан у вашій пральній машині, як і раніше, не обертається, настав час переходити до професійної діагностики. Можливо, для відновлення працездатності знадобиться терміновий ремонт пральної машини.

Коли може знадобитися допомога фахівця

До більш серйозних і найпоширеніших несправностей машинки належать:
●зношування або деформація приводного ременя;
●стирання щіток двигуна;
●забруднення фільтра;
●некоректна робота плати керування;
●зношування підшипників;
●проблема з обмоткою двигуна;
●розрив сигналу в проводці або контактах ланцюга двигуна.

Виявити такі проблеми можна лише під час комплексної діагностики, яку має виконувати кваліфікований фахівець. Згідно з визначеними причинами майстер вже зможе перейти до відповідного ремонту пральної машини в Києві. Для цього ви можете звернутися за допомогою до Першої Київської Сервісної Служби (ПКСС). Замовте виїзд майстра столичного сервісного центру побутової техніки, щоб вирішити проблему швидко та ефективно. Досвідчені майстри гарантують якісний і професійний підхід, беруться за ремонт найскладніших несправностей, а також надають гарантію якості, щоб ваша техніка працювала довго та справно.

Материалы по теме